home photo psychiater
Koop nu

Andesgebergte

  • Andes
  • Andes2
  • A2
  • A33

Eenmaal in mijn hotel in Huaraz geniet ik op het dakterras allereerst van het fenomenale uitzicht: de lucht is kraakhelder en op de achtergrond rijst een lange rij reusachtige bergpieken trots en fier boven het landschap uit. De met wit beklede monsters staan er op afstand vredig en kalm bij.

Als ik er zo in stilte naar kijk, vraag ik me verwonderd af hoe deze magnifieke sneeuwtoppen zo wild en meedogenloos kunnen zijn. 

In het centrum van deze bergsportstad ga ik op onderzoek uit. Welke besneeuwde berg is toegesneden op mijn niveau als beginner en levert voldoende uitdaging, bevrediging, en fysieke schoonheid op?

Er zijn verschillende mogelijkheden, maar de driedaagse Nevado Pisco-tocht voldoet het beste aan mijn wensenlijstje. Deze witte top is 5752 meter hoog en ingeschaald als ‘niet heel moeilijk’ volgens de professionele Franse Alpinismeschaal. Tevens vertelt de Peruaanse touroperator mij, en dit wordt door lyrische beschrijvingen en foto’s op internet bevestigd, dat Nevado Pisco sublieme uitzichten biedt op zijn ontzagwekkende Andesbroers en -zusters. Ik teken in en krijg te horen dat de tocht over twee dagen zal beginnen.